Vægttab med proteinkur

protein-kuren er en  måde at opnå vægttab på. Sammenlignet med fedt og kulhydrat har protein to vigtige egenskaber, som er gode, når du skal tabe dig. Hvis vi har 3 typer måltider, et proteinrigt, et kulhydratrigt og et fedtrigt, så bliver du mere mæt af at spise det proteinrige, selvom alle måltider er lige store og består af 100 kcal.

Protein kontra fedtforbrænding

Protein hjælper på din forbrændingsevne. Hvis du f.eks. nyder et måltid med 100 kcal protein, så stiger din forbrænding, med helt op til 30 kalorier. Det samme nummer er for fedt mellem 1-2 kcal og for kulhydrat 5-10 kcal.  Så protein mætter bedre og øger forbrændingen og bidrager tilsammen til, at du opnår et nemmere og hurtigere fedttab.Kød er en af de bedste kilder til en proteinrig mad. En anden let kilde er mælkeprodukter Mælkeprodukterne har dog også en angen let fordel, som gavner din protein kur: Kalken (kalcium) i mejeriprodukterne binder noget af fedtet fra maden, du nyder, nede i din tarm. Kalk og fedt bindes nede i din mave sammen til en uopløselig masse, som fordøjelsesenzymer ikke kan angribe og nedbryde. Det vil sige at fedtet kan passere ufordøjet igennem maven og tarmkanalerne og lige lukt ud i wc’et.  Det er dog nok til, at sikre at så lidt fedt som muligt ender på dine sideben. Proteinens virkning på mæthed og forbrændingsevne, hjælper med til at gøre det til en god metode.

Men hvad består en protein kur så af?

En veltilrettelagt protein kur vil medføre betydelige resultater.Spis løs af kød, specielt det fedtfattige af slagsen, som f.eks. fisk og skaldyr, fjerkræ og magert kalve- og oksekød.Lammekød og vildt er dog også en god kilde.  Minimælk og kærnemælk er to gode mælkeprodukter, der er fedtfattige. Magre youghurter, surmælksprodukter og oste er ligeledes kalciumindholdige og proteinrige. Der er også lækre proteinrige fødevarer fra planteriget, såsom linser og bælgfrugter (bønner, kikærter mm.), der er superlækre i anderledes retter.

Dette indlæg blev udgivet i Kost. Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Vægttab med proteinkur

  1. Kostvejlederen skriver:

    Det er bestemt fordelagtigt at gennemføre vægttab ved hjælp af stort indtag af protein. Det mætter godt og man får derfor mindre lyst til mere usunde ting. Dog skal man ikke indtage for mange da de kan omdannes til kulhydrath

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *