Proteinpulver og mavesår

Hvad er bivirkningerne ved for meget protein pulver?

Bivirkninger ved indtagelse af proteinpulver forekommer sjældent, men for meget af alting er aldrig godt.Det er ikke tilrådeligt at springe over alle dine måltider på en dag, i stedet for at få rigtige måltider. Eksempelvis er det aldrig godt for kroppen kun at leve af pulvererstatninger.
En for høj mængde protein i din krop, kan forårsage problemer som nyresten og ophobning af giftig keton. Nyrerne kan godt fjerne al den giftige keton i din krop, men processen er langvarig og den kan forårsage dehydrering i din krop. Dehydrering giver dårlig ånde, udover at frarøve din krop vigtige akkumulatorvæsker, hvilket i værste tilfælde kan føre til: nyresvigt, hjertesvigt og neurologiske komplikationer, som f.eks. midlertidig lammelse.
Dehydrering er næsten altid tydelig, når man tager kosttilskud med et højt indhold af protein.  Ofte er dehydrering en del af billedet, hvis du oplever, at du taber muskelmasse. Hvis du får for meget protein, så kan du risikere at få dårlig mave. For højt proteinindhold leder nemlig til stor produktion af mavesyre. Du får ikke nødvendigvis mere muskelmasse af at tilføre mere protein til din kost. Lad os lige slå det fast.
Der er fastlagt nogle standarder af sundhedsstyrelsen. Ifølge dem, er den optimale proteinmængde per kilo kropsvægt ca. 1.75 gram/per kilo.Du kan altid dividere din kropsvægt i 1.75, for at få en cirkamængde på dit daglige proteinbehov. Husk at fordele dit daglige proteintag på 6 jævnt spredte måltider.
Tag proteinpulver med måde. Det er et rigtig godt kosttilskud, så længe du ikke glemmer dine forholdsregler.

Dette indlæg blev udgivet i Kost. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *