Proteinpulver er ikke skadeligt

Har protein pulver nogle bivirkninger?
Bivirkninger ved indtagelse af proteinpulver forekommer sjældent, men for meget af alting er aldrig godt.Det er f.eks. aldrig anbefalelsesværdigt, at springe dine daglige måltider over, og erstatte dem med pulversupplement.  Det er altid direkte usundt kun at leve af måltidserstatninger, hvilket proteinpulver er.
For stor en mængde af protein i kroppen kan forårsage problemer som: nyresten og for meget giftig keton. Nyren kan rydde kroppen af alle ketoner, men processen kan forårsage dehydrering. Dehydrering giver dårlig ånde, udover at frarøve din krop vigtige akkumulatorvæsker, hvilket i værste tilfælde kan føre til: nyresvigt, hjertesvigt og neurologiske komplikationer, som f.eks. midlertidig lammelse.
På overfladen er dehydrering næsten altid tydelig når man tager supplementer med et højt proteinindhold. Men dehydrering er i direkte forbindelse med at tabe muskelmasse og knoglekalcium. Hvis du får for meget protein, så kan du risikere at få dårlig mave. For højt proteinindhold leder nemlig til stor produktion af mavesyre. Det er meningsløst at tilføje mere protein til din kost, hvis du ikke også tilføjer flere kalorier og mere træning. Det gavner ikke din muskelmasse.
Sundhedsstyrelsen har fastlagt nogle standarder, og ifølge dem, er den ideele proteinmængde per kilo kropsvægt ca. 1.75 gram. Du kan altid dividere din kropsvægt i 1.75, for at få en cirkamængde på dit daglige proteinbehov. Husk at fordele dit daglige proteintag på 6 jævnt spredte måltider.
Protein pulver er et godt kosttilskud at tage, så længe du husker at taeg det med måde.

Dette indlæg blev udgivet i Kost. Bogmærk permalinket.

2 Kommentarer til Proteinpulver er ikke skadeligt

  1. Lena skriver:

    Tjae, det er vel altid bedre, at få sin protein fra fødevarekilder, der ikke er pulver. F.eks. mælk, tun, æg, magert kylling mm.

  2. Michael skriver:

    Det må altid være mest optimalt at opnå det meste af sit daglige proteinindtag gennem naturlige fødevarerkilder, men hvis man træner meget skal man have et meget stort indtag og det kan for mange være svært at indtage gennem kost alene og derfor er proteintilskud en glimrende måde at opnå den rette mængde på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *