Er proteinpulver skadeligt?

Er der bivirkninger ved proteinpulver, hvis man indtager for meget?

For meget af noget, er sjældent godt. Det samme gør sig gældende ved proteinpulver.Det er eksempelvis heller ikke sundt, at erstatte alle dine daglige måltider med kostsupplementer. Det er aldrig anbefalelsesværdigt, kun at leve af pulver.
Nyresten og ophobning af giftig keton, kan være nogle af de problemer, der kan skyldes en for høj mængde protein i kroppen. Nyrerne kan godt fjerne al den giftige keton i din krop, men processen er langvarig og den kan forårsage dehydrering i din krop. Dehydrering giver blandt andet dårlig ånde og kan i værset fald lede til nyre- og hjertesvigt, samt neurologiske komplikationer i hjernen.
Dehydrering i mild form er næsten altid tydelig, når man tager kostsupplementer med et højt indhold af protein. Ofte er dehydrering en del af billedet, hvis du oplever, at du taber muskelmasse. For meget protein kan give dig en urolig mave, pga. for meget produktion af syre. Det er meningsløst at tilføje mere protein til din kost, hvis du ikke også tilføjer flere kalorier og mere træning. Det gavner ikke din muskelmasse.
Der er fastlagt nogle standarder af sundhedsstyrelsen. Ifølge dem, er den optimale proteinmængde per kilo kropsvægt ca. 1.75 gram/per kilo.Vejer du f.eks. 90 kilo, så skal du gerne have omkring 51 gram protein fordelt på f.eks. 6 daglige måltider.
Proteinpulver er som regel okay at tage som et kosttilskud, så længe det bliver taget med måde.

Dette indlæg blev udgivet i Kost. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *