Bivirkninger ved proteinsupplement

Har protein pulver nogle bivirkninger?

Bivirkninger ved protein pulver forekommer sjældent, men som med alting, så er det aldrig godt at få for meget.Det er f.eks. aldrig anbefalelsesværdigt, at springe dine daglige måltider over, og erstatte dem med pulversupplement.  Det er aldrig anbefalelsesværdigt, kun at leve af pulver.
Nyresten og ophobning af giftig keton, kan være nogle af de problemer, der kan skyldes en for høj mængde protein i kroppen. Nyrerne kan godt fjerne al den giftige keton i din krop, men processen er langvarig og den kan forårsage dehydrering i din krop. Dehydrering giver dårlig ånde, udover at frarøve din krop vigtige akkumulatorvæsker, hvilket i værste tilfælde kan føre til: nyresvigt, hjertesvigt og neurologiske komplikationer, som f.eks. midlertidig lammelse.
På overfladen er dehydrering næsten altid tydelig når man tager supplementer med et højt proteinindhold. Dehydrering er ofte i skarp sammenhæng med det at tabe muskelmasse og kalcium i knoglerne. For meget protein kan give dig en urolig mave, pga. for meget produktion af syre. Du får ikke nødvendigvis mere muskelmasse af at tilføre mere protein til din kost. Lad os lige slå det fast.
Det optimale forhold mellem din kropsvægt og mængde af proteinpulver er ca. 1.75 gram per kilo kropsvægt. Dette er vel at mærke sundhedsstyrelsens anbefalinger.Hvis en person vejer 150 pund, skal han dagligt have ca. 54 gram protein.
Proteinpulver er som regel okay at tage som et kosttilskud, så længe det bliver taget med måde.

Dette indlæg blev udgivet i Kost. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *