Schwarzenegger – verdens bedste bodybuilder

Verdens bedste bodybuilder

Arnold schwarzeneggerArnold Schwarzenegger var en tank. Han vidste instinktivt, hvordan man spiser og hvordan man træner. Hans filosofi om “whole food meals” (måltider bestående af hele fødevarer) og snacks er i dag accepteret og anerkendt af alle. Hvad enten dit mål er at cutte eller bulke, så er denne kostplan nyttig.

Fra de tidligste beretninger om hans ernæringsmæssige teorier, mente Arnold, at den gennemsnitlige person har brug for et gram protein pr. kilo kropsvægt pr. dag: En bodybuilder har brug for mindst to gram protein pr. kilo hver dag. Imidlertid har han aldrig anbefalet at overdrive med proteinpulveret og f.eks. drikke 4 shakes lige efter hinanden. Dette anbefaler jeg så absolut heller ikke.

Vigtigheden af whole foods

Så tidligt som i 1960erne, anbefalede Arnold animalske proteinkilder som kød, fisk, mælkeprodukter og æg. Disse blev betragtet som de bedste “whole foods” proteinkilder til bodybuildere. Han har altid ment, at det er vigtigt for bodybuildere, at få størstedelen af deres protein fra hele fødevarer og ikke shakes o. lign.

Arnold understregede også vigtigheden af vitaminer og mineraler i hans kost, og han tog efter sigende vitamin-og mineraltilskud til at befæste næringsindholdet i hele hans fødevarer kost. Dette var særlig vigtigt under vækstfaser eller perioder med intens træning, når kroppens behov for næringsstoffer er på deres højeste, i hvert fald for mænd.

6 måltider om dagen

Schwarzenegger må have været i stand til at se ind i fremtiden, fordi han prædikede en kost bestående af seks måltider om dagen delt op i tre store hele fødevarer måltider og tre mindre hele fødevare-snacks. I dag er denne kostplansstruktur accepteret blandt bodybuildere og vægtløftere verden over. Strukturen er også god, selv hvis du cutter, da det sætter din forbrænding op, når du spiser så ofte.
Arnolds daglige indtag var på op i mod 5000 kalorier og over 300 gram protein. Dette blev godt hjulpet på vej af denne shake, der senere er døbt “The Original Arnold Protein Shake”.

Dette indlæg blev udgivet i Bodybuilding og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Kommentarer til Schwarzenegger – verdens bedste bodybuilder

 1. Mr Hansen skriver:

  God artikel. Arnold Schwarzenegger er en af vore tids bedste bodybuildere. Kun overgået af ham der russeren, der trænede med kettlebells for 30 år siden. Han var virkelig dedikeret!

 2. Allan skriver:

  Der er efterhånden ingen tvivl – den mand var / er for syg.

 3. Supertræneren skriver:

  Arnold er en legende, ingen tvivl og det fede er at mange af hans træningsmetoder også kan bruges den dag i dag. Dog skal man være opmærksom på nyere tænkning og teori også.

 4. Hurtige andersen skriver:

  Schwarzenegger’s arme skulle efter sigende have været 49,5 cm og 50,5 cm hårdt pumpet. Nogle steder er der nævnt 56 cm, men det skulle ikke passe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *